De Slag van Valmy 1792 - Bivouacs Info

BI
BI
Bivouacs Info
Ga naar de inhoud
valmy2020
Reconstructie van de slag bij Valmy 1792
 
(20-22/08/2021)

Kom en aanschouw de grote parade van soldaten uit 1792, Frans, Pruisen, Oostenrijkers die het dorp Valmy zullen doorkruisen om 2:30 uur om op zich naar het slagveld te begeven.
 
Aan de voet van de Molen van Valmy zul je getuige zijn van een kanonnade van generaal Dumouriez soldaten naar de Pruisen.
 
Musketvuur, heroïsche charges,... allemaal doordrongen van de geur van zwart poeder, dit is het programma van deze revolutionaire dagen van vrijdag 20 augustus tot zondag 22 augustus 2021.
 
Deze historische animatie zal een kans zijn om het belang van deze strijd op te roepen, die de revolutie heeft bepaald en die Europa later zou veranderen met de totstandbrenging van de democratie.

Bivouacs  & Animaties rondom de Molen van Valmy !!

Het historische centrum van Valmy 1792 en de Molen zullen het hele weekend open zijn voor het publiek.
Ook aanwezig : Tarverne du Soldat & artisanale activiteiten

Alle aanbiedingen en bestekken van Reenactment groepen  
 
Maar ook; vuurwerk, entertainment,... voor Argonne 1792 editie 2021, moet in ons bezit zijn voor
 
30 September 2020
 
 

Valmy1792
ARGONNE 1792 - VALMY 2021
Inschrijvingen

Zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus 2021, in de schaduw van de molen van Valmy, een uitzonderlijk evenement in het grotere Oosten van Frankrijk en Europa vanwege zijn historische belang na de "slag van Valmy" van 20 september 1792; de geboorte van de Republiek en haar waarden, maar ook van Europa en de democratie.
 
Zaterdag 21 augustus is gewijd aan de ontdekking van de Franse militaire kamp opgezet aan de voet van de Molen en de verschillende activiteiten onder leiding van een groep van kunstenaren en reenactors voor een levendige voorstelling van het leven in de 18e eeuw, concert en vuurwerk in de avond, zichtbaar vanaf de snelweg A4.
 
De grote wedersamenstelling van deze slag  is  voor zondag 22 augustus.  Na de militaire parade zullen de soldaten naar het slagveld gaan waar de revolutionaire troepen, geleid door generaal KELLERMAN, de Pruisische soldaten onder het commando van de hertog van BRUNSWIJK zullen confronteren
 
Het historische centrum van Valmy 1792 en de Molen zullen het hele weekend open zijn voor het publiek.
valmy 2.jpg
valmy1.jpg
Valmy3.jpg
Valmy4.jpg
Valmy5.jpg
DISCLAIMER
    BIVOUACS INFO is   Not the Organizer Of the listed events on this site. The Organization  retains the Right to refuse registrations without giving reasons or to  modify them.
The events organization can change or cancel the event without giving reasons, without any compensation
Terug naar de inhoud