Publieksweekend St Michielskaai (18-19/12/2021)

BI
BI
Bivouacs Info
Aller au contenu

Publieksweekend St Michielskaai (18-19/12/2021)

Bivouacs Info
Publié par Webmaster dans Events Info · Vendredi 19 Nov 2021
Tags: SintMichielskaai
Goedemiddag
Op zaterdag 18 en zondag 19 december 2021 houden wij een publieksweekend op de site met archeologische opgravingen op de Sint-Michielskaai te Antwerpen.
Op dat moment is de Scheldekade maximaal beschikbaar voor de archeologische opgravingen van de Sint-Michielskerk, de Sint-Michielsabdij, het Prinsenhof (het gastverblijf van de Sint-Michielsabdij), het Sint-Michielsbastion
Tijdens dat weekend is er veel volk in Antwerpen wegens “Winter in Antwerpen”.
Tijdens het publieksweekend kan men de archeologische opgravingen bezoeken. Wij willen de bezoekers de nodige animatie aanbieden. Daarom zoeken we acts die een van deze elementen kunnen evoceren:
  • Elementen uit 14de – 15 de eeuw of ruimer de Middeleeuwen
  • Elementen uit het kloosterleven van die tijd  à Norbertijnen(oftewel     Premonstratenzers) abdij is gesticht in 1124 en door het Franse bewind     afgeschaft in 1796
  • Vele hoogwaardigheidsbekleders hebben als gast verbleven in de     Sint-Michielsabdij:
  •     Peter De Grote (in 1717),  koning Eduard III van Engeland en zijn     vrouw (1338 e.v.), Isabella van Bourbon, vrouw van de Bourgondische hertog     Karel de Stoute (overleed in de abdij in 1465). In 1549 ontving de abdij     keizer Karel V en zijn zoon Filips II en in 1577 Willem van Oranje. Frans     van Anjou verbleef er in 1583 en Alexander Farnese in 1585.
Eveneens historisch gelinkt aan de abdijsite: Napoleon Bonaparte. In 1803 beval Napoleon een deel van de opgeheven abdij af te breken voor de aanleg van een scheepstimmerwerf en marine-arsenaal.
We verwachten dat de acts historisch gekleed op de site rondwandelen. De dienst archeologie zal een korte tekst voor de re-enacters aanleveren, waarmee zij hun historisch personage aan de bezoekers kunnen voorstellen.
We kunnen broodjes, frisdrank en koffie aanbieden, en er is een ruimte op de site waar de re-enacters zich kunnen omkleden en een pauze nemen.
Wij stellen de site open op zaterdag 18 en zondag 19 december van 10.00 tot 17.00 uur.
Zou u een voorstel kunnen maken met animatie die verwijst naar de tijd en het thema van de Sint-Michielsabdij? Graag ontvangen we een prijs per persoon/per dag (alle kosten inbegrepen), met benaming van het/de historisch(e) personage(s) uitgebeeld door de re-enacter(s).
Kan u ons uw voorstel bezorgen tegen 23 november? Alvast dank.
Met vriendelijke groeten
Gerda VercammenIl n'y a toujours pas de critique.
0
0
0
0
0

DISCLAIMER
    BIVOUACS INFO is   Not the Organizer Of the listed events on this site. The Organization  retains the Right to refuse registrations without giving reasons or to  modify them.
The events organization can change or cancel the event without giving reasons, without any compensation
Retourner au contenu